Ogłoszenie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy starszego referenta/młodszego specjalisty w Sekcji Postępowań Administracyjnych w Wydziale Spraw Świadczeniobiorców WSS/24/2015

13.08.2015

Poszukuje kandydata na stanowisko: starszego referenta/młodszego specjalisty do Sekcji Postępowań Administracyjnych w Wydziale Spraw Świadczeniobiorców WSS/24/2015

• Przygotowywanie projektów decyzji Dyrektora Oddziału wydawanych w trybie art. 109, dotyczących objęcia obowiązkiem ubezpieczenia zdrowotnego i ustalenia prawa do świadczeń zdrowotnych.
  • Prowadzenie postępowań administracyjnych w trybie przepisów kodeksu postępowania administracyjnego względem świadczeniobiorców, którym udzielono świadczeń opieki zdrowotnej pomimo braku prawa do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, w tym przygotowywania projektów decyzji administracyjnych ustalających obowiązek poniesienia kosztów i ich wysokości oraz terminu płatności.
  • Przygotowywanie projektów decyzji Dyrektora Oddziału w trybie art. 109a ustawy
  • w przedmiocie interpretacji indywidualnych, o której mowa w art. 10 ustawy z dnia 02 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej w zakresie spraw dotyczących objęcia ubezpieczeniem zdrowotnym i przekazywanie ich do Centrali Funduszu celem zamieszczenia w Biuletynie Informacji Publicznej.
  • Współpraca z ZUS, KRUS, świadczeniodawcami i innymi instytucjami oraz organami administracji w zakresie spraw związanych z objęciem ubezpieczeniem zdrowotnym i ustaleniem prawa do świadczeń opieki zdrowotnej oraz w zakresie prowadzonych postepowań administracyjnych.
  • Przetwarzanie i aktualizacja danych w ramach Centralnego Wykazu Ubezpieczonych.
  • Przygotowywanie sprawozdań, analiz, ocen, wniosków, informacji w zakresie prowadzonych spraw.
  • Udzielanie informacji w zakresie problematyki związanej z funkcjonowaniem systemu ubezpieczenia zdrowotnego w Polsce.

• wykształcenie - wyższe prawnicze
  • doświadczenie zawodowe - udokumentowany minimum 1-roczny staż pracy
  • znajomość zagadnień z zakresu prawa administracyjnego
  • dobra znajomość obsługi komputera
  • bardzo dobra organizacja pracy

Dodatkowe wymagania:

• doświadczenie w sprawach z zakresu prawa administracyjnego będzie dodatkowym atutem

• podpisane oświadczenie o treści „Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do procesu rekrutacyjnego" - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r. poz. 1182 z późn. zm.)
  • kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie druk do pobrania
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie
  • kopie świadectw pracy i zaświadczeń potwierdzających minimum 1-roczny staż pracy

• kandydaci spełniający wymagania formalne, którzy po analizie dokumentów zostaną zakwalifikowani do kolejnego etapu naboru, będą powiadomieni telefonicznie lub za pomocą poczty elektronicznej o terminie i miejscu jego przeprowadzenia

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie dokumentów w terminie do dnia 04.09.2015 r. na adres:
Zachodniopomorski Oddział Wojewódzki NFZ, 71-470 Szczecin, ul. Arkońska 45 Wydział Kadr i Szkoleń, pokój 405 a z dopiskiem: OFERTA PRACY - WSS/24/2015.

• oferty otrzymane po terminie nie będą rozpatrywane (decyduje data wpływu do ZOW NFZ)
  • oferty osób, które nie zostały wybrane na dane stanowisko w procesie rekrutacji zostaną komisyjnie zniszczone.

Ponadto kandydaci do zatrudnienia powinni spełniać wymogi określone dla pracowników NFZ w art. 112 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2008 r. Nr 164 poz. 1027 ze zm.).

Art.112.
1.Pracownicy Funduszu nie mogą być jednocześnie:
1) świadczeniodawcami, którzy zawarli umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej lub ubiegają się o zawarcie takich umów;
2) właścicielami, pracownikami lub osobami współpracującymi ze świadczeniodawcami, którzy zawarli umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej lub ubiegają się o zawarcie takich umów;
5) członkami organów zakładu ubezpieczeń prowadzącego działalność ubezpieczeniową na podstawie ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o działalności ubezpieczeniowej (Dz. U. Nr 124, poz. 1151, z późn. zm.);
9) członkami Rady Funduszu oraz rad oddziałów wojewódzkich Funduszu