Pilne Czerwona strefa. Ograniczenie dostępności Sal Obsługi Klientów ZOW NFZ w Szczecinie, Koszalinie i Pyrzycach Od 10 października cały kraj w żółtej strefie z wyłączeniem powiatów należących do strefy czerwonej Szczecin - żółtą strefą od soboty 3 października. Zobacz, o czym trzeba wiedzieć..... Dbaj o bezpieczeństwo własne i otoczenia: #maskujSię, trzymaj dystans, myj ręce Zamknij

Dla pacjenta

Dla pacjenta

Podsumowanie wizyty mobilnego stanowiska ZOW NFZ w Zakładach Chemicznych Grupy Azoty w Policach

06.10.2016

Dwudniowy dyżur mobilnego stanowiska ZOW NFZ w Zakładach Chemicznych Grupy Azoty w Policach cieszył się dużym zainteresowaniem pracowników i kadry zarządzającej. Konta w Zintegrowanym Informatorze pacjenta założyło 140 osób, a 40 złożyło wniosek o wydanie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego.

Pracowników największego na Pomorzu Zachodnim pracodawcy informowaliśmy także o zasadach korzystania ze świadczeń zdrowotnych w ramach NFZ oraz o zgłaszaniu do ubezpieczenia członków rodziny. Wszyscy chętni otrzymali informatory ZOW NFZ „Jak i gdzie się leczyć 2016” oraz poradniki o prawach małego pacjenta.

W związku z dużym zainteresowaniem sprawami związanymi z systemem opieki zdrowotnej oraz ubezpieczeniem w NFZ uzgodniono wstępnie, że kolejna wizyta mobilnego stanowiska ZOW NFZ odbędzie się na wiosnę 2017 roku.

Zakładom Chemicznym Grupy Azoty w Policach serdecznie dziękujemy za profesjonalną współpracę, przyjazny klimat i  opiekę.

Zobacz więcej

Biuro prasowe ZOW NFZ